Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2010 14:00 - МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ НА ДОБРАТА ВОЛЯ - 7
Автор: dobraduma Категория: Хоби   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 03.12.2011 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


ПЛАТФОРМАТА НА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ НА ДОБРАТА ВОЛЯ

Всяка работа се превръща в духовна, когато бива подбуждана от правилен мотив, когато се прилага мъдро разграничение и когато се прибави духовна сила към знанието, придобито във физическия свят, където емоциите и мисленето също играят своята роля.

Една от основните характеристики на мъжете и жените на добрата воля по целия свят е тяхното отношение към главните проблеми, пред които човечеството е изправено днес: силно чувство на отговорност за това да се помогне за решаването на тези проблеми.

Тези хора на добрата воля могат да бъдат открити във всяка страна по света и сред всяка расова група. Те са сред членовете на всяка религия и църква; те могат да бъдат открити сред работещите във всяко политическо и икономическо сформирование без изключение. В действителност, не съществува област от човешкия живот или мислене, в която да не е налице хармонизиращото присъствие на хора на добрата воля.

Мъжете и жените на добрата воля, които са свързани с определена политическа, религиозна, икономическа, културна или друга група в човешкото семейство, не работят за добруването на тези групи за сметка на други. Каквито и да са външните им обвързаности, хората на добрата воля поддържат:

1. Вярата във фундаменталното единство на човечеството, което е част от единството на цялата планета и живота върху нея.

2. Вярата в едно световно братство (изчистена от сантименталност, идеализъм и мистически стремеж) като доказана реалност.

3. Вярата, че основната потребност днес е да се събуди интерес към и да се мобилизират силите на светлината и ресурсите на мъжете и жените на добрата воля. Ако това бъде направено, негативните и зли сили ще изгубят своето влияние и мощ в сферата на човешките дела.

4. Безвредност в речта, писаното слово и действията. Общественото мнение трябва да бъде възпитано в принципа на неразделението, а човешките умове трябва да бъдат подготвени за промените в мисленето и в техниките на работа на новата епоха. Безвредността не е пасивно или мило и любезно поведение и не отменя необходимостта от твърди и дори драстични действия в случай, че обстоятелствата го налагат. Безвредността е състояние на ума, при което мотивът зад всяко действие е добрата воля.

5. Непредубеден умствен анализ на всички човешки проблеми, така че всяко едно решение да бъде в интерес на цялото.

6. Едно вътрешно сливане на целите, което признава както ценността на индивида, така и на истинската групова работа, което означава групово разбирателство, групова взаимовръзка и групова добра воля.

Преди всичко друго, хората на добрата воля поддържат фундаменталната свобода на човешкия дух. Мъжете и жените на добрата воля трябва да запазят свободата си да мислят, да вземат решения и да действат в съответствие със собствената си съвест, тъй като хората са различни. Може да съществува еднаквост по отношение на целта и подхода, но не трябва да се очаква всички да реагират по еднакъв начин. Разнообразието не изключва единството, нито пък създава хаос. Хаосът съществува единствено в умовете на хората, и чрез яснота на мисленето и добра воля, между частите може да бъде установено правилно и конструктивно взаимоотношение.




Тагове:   мъжете,   жените,   Воля,


Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobraduma
Категория: Хоби
Прочетен: 356995
Постинги: 75
Коментари: 294
Гласове: 1759
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930