Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2010 21:54 - РОЛЯТА НА УМА ЗА ДОБРАТА ВОЛЯ - 6
Автор: dobraduma Категория: Хоби   
Прочетен: 1289 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image


Ролята на ума

Добрата воля е без насока, ако не се контролира от мисълта. Умът е онзи, който дава тази насока и помага на индивида да прави разграничение между правилното и неправилното, да избира между доброто и злото и да насочва енергията в желаните канали.

Енергията действително следва мисълта. Това е също толкова вярно по отношение на енергията на добрата воля, обикновено разглеждана като същностно емоционален и съчувстващ импулс, колкото и по отношение на който и да е друг вид енергия. Умът е по-добър носител на силата на добрата воля и на божествената любов, отколкото емоциите. Освен ако не е било лично изпитано, това е трудно да бъде повярвано, тъй като, сравнено с чувстването, мисленето изглежда твърде студено на повечето хора. Невъзможно е обаче да избягаме от личностните илюзии и предубеждения, докато не преминем от емоционалното изживяване към по-безличностното равнище на ума.

Ако добрата воля е максималното проявление на истинската любов, което човечеството на настоящия си еволюционен етап може да изрази, нейното използване под мъдро умствено ръководство може да има невероятна ефикасност във всяка сфера на човешкия живот и дейност.

,,Човек е това, което мисли в сърцето си” е друго изражение на истината, че ,,енергията следва мисълта”. Трайните промени в индивидуалното съзнание рядко се осъществяват за една нощ. Те са въпрос на израстване и на следването на план с неотклонно умствено намерение. Силата на ума е, в действителност, най-великата сила, с която разполагаме днес в света, за трансформирането на отделните индивиди и човечеството, за създаването и разгръщането на добрата воля и, в крайна сметка - на способността за изразяване на истинска любов. Не случайно любовта е била дефинирана като ,,чист разум”.


image


ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!


image




Тагове:   Ролята,   ума,


Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobraduma
Категория: Хоби
Прочетен: 357047
Постинги: 75
Коментари: 294
Гласове: 1759
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930